Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Алфа Ромео 156 2.4 JTD 2002г. - Какво да и гледам

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на Алфа Ромео 156 2.4 JTD 2002г. - Какво да и гледам

Здравейте на всички бъдещи колеги Горд съм че и аз до 2 месеца ще се сдобия с красавицата 156. Говорих си с Санто в VW форума и ме обеди че на алфите нищо им няма.... за съжаление всички ми говорят че само се чупят и че били скъпи за поддръжка... Прочетох и някоя друга страничка в форума и виждам че не са толкова скъпи за поддръжка от което съм много доволен По нататак ще ви питам за сервизи и каде да я поддръжам и може би как да си я глезя количката Но сега главните въпроси са: Колата ще се вкарва от Холандия и с още няколко приятели ще ходим да си накупим коли от там защото в Германия нещо много са вдигнали цените. На единия приятел шефовете са ми Холандци и ще ни вземат направо от летището и ще ни завдат на борсите да си избираме коли. За какво да се услушвам по колата.... няма как да я кача на диагностика там и на място трябва да преценя дали е читава или издухала. По какво се разбира, защото ме е много страх да не взема някоя с издухало ДВГ по което да хвърля после безбожна сума пари за да се оправи.... ако може. Дайте някви съвети ... ще съм ви много благодарен Може да съм изпуснал нещо да кажа ... ама това от вълнение .. после ако се сетя ще питам

ми на жтд-то дето си се насочил 150 коня като гледам по годината нищо не мое да му фанеш на ухо за съжаление

накратко сметни си дебитомер + предни носачи + ремъци и ролки + профилактика на дюзите - като задължителен харч

това ако е в час колата
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ако не е в час ... Кво да права не знам ... не са малко пари за жалост ... но риск печели риск губи Дано този път да имам късмет .... А иначе тия консумативи дето каза знаеш горе долу каква цена са ...

Comment

Значи гледай като на всяка дизелова кола.
        Гледай за омаслявания около турбото, дали работи равномерно, ако можеш да направиш кръгче като настъпиш виж дали продължава да набира след 3500 оборота (ако не - дебитомер за смяна) ама това последното не бива да те бърка ,чак толкова - консуматив е на 100 000 се сменя. Гледай сервизни документи(ако има) и да е на колкото се може по малко километри по тях.Дали е сменяно редовно масло и въобще колкото може повече инфо за колата, за да се орентираш. Щото все пак стара кола си е на късмет.
        ако може да врътнеш кръгче (макар това май само по частни обяви да става - за авто къщите не знам) да се ослушаш за окачването.

То аз какво ти обяснявам кат нямам такава - това Санто сигурно ти го е казал, ама нищо.
        Успех все пак- ако вземеш читава няма да съжаляваш
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Мерси BatVas ... това за турбото не го знаех Дано изпадне някоя хубава ... иначе ще се ориентирам към нещо друго ..... но най-много искам 156 .... като седна в такава Алфа се чувствам все едно съм си у нас

Comment

абе то на хубавото лошо не можеш да кажеш ама колегите от ФВ вече ше ме линчуват ако и ти купиш алфа
            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Е ... само двама ще станем .... Само се моля да намеря Алфа защото ако няма ... не знам какво ще взимам друго..... Абе Санто ... на тебе твоята алфа колко разход ти дава извънградско ?

Comment

Comment

Working...
                X